Meer te weten komen

Over ons

De koffie is vers als deze minder dan drie weken geleden is gebrand

Niets is lekkerder dan verse koffie, de geur, de smaak, zelfs de kleur en de dikke cremalaag is een weelde om te aanschouwen. Toch wordt er grotendeels alleen oude koffie gedronken. We zijn met het branden van koffie begonnen om daar verandering in te brengen.

We zoeken naar bijzondere Single Origin en Single Estate arabica koffiebonen, ook wel Specialty Coffee genoemd. Elke oogst van elke plantage is anders. Daarom branden we elke koffie volgens een specifiek profiel om een zo divers mogelijk aanbod te creëren voor zowel (horeca-)bedrijven als particulieren. Naast de verkoop van koffie in zakken geven we waar nodig ook advies en schenken we verse koffie voor bijzondere gelegenheden.

Als koffiebranders zijn we verantwoordelijk voor de wijze waarop onze koffie wordt geproduceerd. Dat begint bij de bron. Naast dat bepaalde boeren en plantages zeer bijzondere koffie produceren, vinden wij het ook erg belangrijk te weten hoe deze boeren op deze plantages te werk gaan. Bij iedere koffie proberen we zoveel mogelijk informatie te achterhalen, deze  informatie is onderaan de pagina te vinden als u een koffie selecteert in onze winkel.

Koffiestation is eind 2012 opgericht in de stad Groningen.