Over ons

Het begin

Rond 2012 was er in Groningen nauwelijks versgebrande koffie te vinden, en de lokale barista wist weinig van het verhaal achter de koffie die hij schonk. De zwagers Emiel en Douwe vonden dat een enorme tekortkoming, omdat ze wisten hoe waanzinnig verse koffie kon smaken, en hoe bijzonder de koffieketen eigenlijk is. Ze begonnen thuis te experimenteren met het branden van koffie in een popcornpan, en op Koninginnedag in 2012 lieten ze de versgebrande, versgezette koffie op de vrijmarkt proeven… Het was een succes! De reacties waren uitermate positief: Koffiestation was geboren. Proefondervindelijk werd de inkoop van groene koffie en het brandproces geperfectioneerd, en het resultaat van onze reis kun je voelen en proeven: de meest verse en bijzondere koffie, met een duidelijk verhaal.

Het team

Iedereen bij Koffiestation is verslingerd aan koffie. Neem bijvoorbeeld Suzanne: ze is koffiebrander en SCA-gecertificeerd trainster, je kunt bij haar jouw barista-skills naar het volgende niveau tillen! Dirk is een bevlogen barista met veel horeca-ervaring, hij staat met heerlijke koffies en koffie-advies voor je klaar in onze koffiebar in Boekhandel Riemer. Joachim zorgt voor betrokken en persoonlijk contact met onze klanten, hij vliegt op zijn bakfiets de hele stad door om iedereen tijdig van verse koffie te voorzien. Douwe ontwikkelt de brand-profielen die onze koffies volledig tot hun recht laten komen, en speurt samen met Suzanne naar de meest bijzondere koffies uit alle windstreken. Linda is iedere week te vinden op de Vismarkt, waar ze met onze prachtige marktkraam iedereen helpt met het zoeken naar de perfecte koffie. Emiel is de creatieveling, de inspiratie voor onze projecten, en zorgt dat alles samenkomt tot een geheel.

Elke koffie een eigen verhaal

Onze bijdrage als branders is beperkt. Wij kunnen alleen het karakter naar voren brengen door een goed profiel te branden. De boer daarentegen wijdt zijn leven aan het product. Helemaal als hij koffie wil laten groeien van hoge kwaliteit (Specialty Coffee) is dat een proces van lange adem. Koffie van hoge kwaliteit groeit vaak op grote hoogte, combineren met andere gewassen is daarom noodzakelijk omdat er anders kans is op erosie. De opbrengst van planten die vol uit in de zon staan is groter maar veel minder intens van smaak. Wil je dus koffie die geweldig smaakt dan ben je afhankelijk van schaduwbomen. Vrijwel alle koffie die op deze manier wordt geteeld wordt met de hand geplukt, een ongelooflijke hoeveelheid werk. Maar alleen dan krijg je deze kwaliteit. Zo zijn er vreselijk veel aspecten waardoor een koffie smaakvol, maar ook duurzaam of sociaal verantwoord wordt. Per koffie is het verschillend. Wij kiezen daarom voor een transparant product. Wil je meer weten over onze koffie, laat het ons weten.

Onder elke koffie in de webshop kun je het verhaal van de koffie lezen, waar komt de koffie vandaan, wat is het ras, op welke hoogte groeit het, hoe is het gewassen. Dit heeft allemaal invloed op de smaak.

Koffiestation op de Vismarkt

Elke vrijdag staan we op de Vismarkt met ons gehele assortiment, ook bestellingen die gedaan worden in de webshop kunnen op de Vismarkt afgehaald worden. Zit je met prangende koffievragen en wil je het liefst iemand van ons in het echt spreken, kom langs en wellicht kunnen we je verder helpen. We zijn bezig om ook op de zaterdag op de Vismarkt te kunnen staan, we verwachten medio 2020 dat te kunnen verwezelijken.

Vismarkt Koffiestation

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op als u bijvoorbeeld meer wilt weten over koffie van Koffiestation bij u in het bedrijf of onze filterkoffiebar voor uw diner of evenement. Langskomen kan ook; openingstijden zijn meestal van maandag t/m vrijdag van 9:00 – 17:00 uur.

Koffiestation is eind 2012 opgericht in de stad Groningen.